نشست «منابع انسانی و سهم زنان در کسبوکارهای نوین» روز دوشنبه، یازدهم تیرماه در نمایشگاه الکامپ برگزار شد. حامد حسینینژاد، مدیر توسعه سرمایههای انسانی داتین نیز بهعنوان یکی از اعضا در این نشست حضور داشت.
حامد حسینینژاد، مدیر توسعه سرمایههای انسانی داتین در این نشست، به تغییرات رفتاری زنان، بهواسطه تغییر نسل اشاره کرد و گفت: «زنان دهه شصت سقف نامرئی را بالای سر خود حس میکردند اما با گذر زمان و ورود به نسل جدید، این مسئله را کمتر شاهد هستیم.»
او در ادامه درباره سیاستگذاری فرایند جذب در داتین گفت: «در فرایند جذب داتین، جنسیت بهطور عام تاثیری در انتخاب افراد و جذب آنها ندارد، مگر در موارد نادری همچون نوع شغل یا برقراری تعادل در تیم. برای مثال اگر همه اعضای یک تیم خانم یا آقا باشند، برای برقراری تعادل، شاید توصیههایی کنیم اما در شرایط عام جنسیت تاثیری ندارد.»
زنان و مدرسه داتین
مدرسه داتین، یکی از اقدامات داتین برای توسعه مهارتهای نرمافزاری دانشجویان و کمک به آنها برای کسب تجربه است. حسینینژاد درباره حضور زنان در مدرسه داتین گفت: «متقاضیان مدرسه داتین عموما متولدین ۷۵ به بعد هستند. البته کمکم متولدین دهه هشتاد هم درحال آموزشدیدن هستند. تفاوت در نگاه نسل جدید، برای مسئله تبعیضهای جنسیتی کاملا محسوس است. اگر سقف نامرئی بالای سر زنان دهه شصت حس میشد، حس ناامیدی داشتند و این فرض بود که فرصت برای آنها نیست و در خود ناتوانی میدیدند؛ این مساله در نسل جدید کمتر دیده میشود.»
نگاه سیاستگذار و شرکتهای خصوصی در تبعیضهای جنسی
او در پاسخ به این سوال که شرکتهای خصوصی تا چه حد میتوانند از تاثیر سیاستگذار بر مسئله تبعیضهای جنسیتی بکاهند، گفت: «مسئولیت شرکتهای خصوصی در این شرایط خیلی سختتر است. وقتی وارد مرحله جذب و ارتقا میشویم از نقطه برابر شروع میکنیم اما بهواسطه فرهنگ، سیاستگذاری و پیشینه اجتماعی این تراز منفی میشود. این تبعیض قابل انکار نیست و در بدنه اجتماع وجود دارد. وقتی به فرصت برابردادن معتقدیم، مسئولیت ما سنگینتر میشود. شرکت خصوصی هم گلخانه منفک از بیرون نیست. تاثیر میپذیرد و باید تلاش مضاعفی برای رفع این مسئله کند. نباید فکر کنیم دو نفر مشابه که وارد فرایند جذب میشوند، ذهنیت مساوی دارند. احتمالا بهخاطر فضای بیرونی، این ذهنیت مساوی نیست. اگر در جامعه تبعیض هست و فردی که مورد تبعیض قرار میگیرد، پیشفرض ذهنی دارد، پس دنبال نشانه میگردد تا پیشفرض تبعیض را تایید کند. اگر من فقط براساس شایستگی یک آقا را انتخاب کنم مساله تبعیض نزد آن خانم پررنگ میشود. معتقد هستم ما نه تنها نباید از سیاستگذار تاثیر بگیریم که باید با آن مقابله کنیم.»
پنل «منابع انسانی و سهم زنان در کسبوکارهای نوین» با حضور آسیه حاتمی، مدیرعامل ایرانتلنت، زهرا عمرانی، بنیانگذار و مدیرعامل کاریار، علی اکبر تسویهچی، مدیر منابع انسانی شاتل و حامد حسینینژاد، مدیر واحد توسعه سرمایههای انسانی داتین در بیستوهفتمین نمایشگاه الکامپ برگزار شد. مهرک محمودی، سردبیر ماهنامه پیوست نیز مدیریت این پنل را برعهده داشت.