آینده صنعت و هوش مصنوعی در رویداد اربیتا و با همراهی داتین بررسی شد
EN
EN
راهکار جامع سازمانی

چرا ادغام سامانه‌های برنامه‌ریزی منابع سازمانی (ERP) کلیدی برای تحول دیجیتال است؟

سیستم‌های برنامه‌ریزی منابع سازمانی (ERP) چندین دهه است که وجود داشته و با اتصال عملکردهای اصلی یک شرکت به یک سیستم واحد و یکپارچه، نحوه انجام کسب‌وکار را تغییر داده‌اند. در این مقاله، ما به ERPها در محیط کسب‌وکار امروزی نگاه می‌کنیم تا بفهمیم چرا یکپارچه‌سازی ERP نقش اصلی در سازگاری با چالش‌های فعلی و حرکت به سمت تحول دیجیتال ایفا می‌کند.

چشم‌انداز فعلی: چالش‌ها و فرصت‌ها

همان‌طور که امروزه مردم پیشرفت‌های تکنولوژی را در زندگی شخصی خودشان که باعث تغییر سبک زندگی و سهولت در ارتباطات شده، می‌بینند و از آنها لذت می‌برند، امری طبیعی است که آنها منتظر مشاهده تاثیر این پیشرفت بر کسب‌وکار خود نیز باشند. درنتیجه، ارائه‌دهندگان خدمات و فروشندگان ERP را می‌بینیم که برنامه‌های تلفن همراه را توسعه، خدمات بستر ابری ارائه می‌دهند و فناوری‌های پیشرفته مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشین را در این سیستم‌ها ادغام می‌کنند.

علاوه بر این، با توجه به نقش مرکزی ERP به‌عنوان سیستم ثبت سازمانی، کسب‌وکارها به‌شدت به نرم‌افزار ERP خود برای پیاده‌سازی تحول دیجیتالی تکیه می‌کنند و درعین حال اطمینان می‌دهند که عملیات بدون مشکل ادامه می‌یابد و تداوم کسب‌وکار تضمین می‌شود. برای پاسخ به چالش‌ها و عقب‌نماندن از این تحولات، ERPهای موفق از سیستم‌های یکپارچه و ایستا دور می‌شوند و به سمت پلتفرم‌های پویاتری می‌روند که مطابق با خواسته‌های یک کسب‌وکار تکامل می‌یابند. یکی از اجزای کلیدی این تغییر ERP، یکپارچه‌سازی یا ادغام زیرسیستم‌های ERP است. با افزودن این سطح از پویایی به هسته راهکار پیشنهادی خود و همچنین ایجاد اکوسیستم‌های شرکای تجاری قوی (Partner ecosystems)، فروشندگان ERP می‌توانند راه‌حل‌های آسانی را برای نیازهای مشتریان ارائه دهند.

یکپارچه‌سازی ERP چیست؟

به زبان ساده، یکپارچه‌سازی ERP استراتژی متصل‌کردن این سیستم به سیستم‌های بیرونی برای ایجاد یک پیکربندی شخصی و منحصربه‌فرد با استفاده از چندین ارائه‌دهنده است.

سیستم‌های موجود خود را قدرتمند کنید

ارزش یکپارچه‌سازی در پایه و اساس ERPها قرار دارد. به هر حال، ما درمورد نرم‌افزاری صحبت می‌کنیم که برای یکپارچه‌سازی فرایندهای تجاری، مدیریت داده‌ها و پرکردن شکاف‌های بین واحدهای تجاری مانند تولید، امور مالی، بازاریابی، منابع انسانی، خدمات مشتری و غیره طراحی شده است. ERPهای مدرن طیف گسترده‌ای از عملکردهای تجاری را پوشش می‌دهند، اما مشتریان ممولا به سامانه‌هایی متصل می‌شوند که فروشندگان ERP آنها را در قالب افزونه ارائه نمی‌دهند.

تغییر قابلیت‌ها یا افزودن موارد جدید به یک ERP می‌تواند به پروژه‌ای پیچیده، پرهزینه و وقت‌گیر تبدیل شود. به همین دلیل است که در بسیاری از موارد، قابلیت‌های یک ERP را می‌توان با یک نرم‌افزار طراحی‌شده بیرونی بهبود بخشید. برخی از نمونه‌های نرم‌افزار بیرونی که می‌توانند با ERP ادغام شوند، سامانه‌های تهیه تا پرداخت (P2P)، پلتفرم‌های تجارت الکترونیک، تبادل الکترونیکی داده‌ها (EDI)، مدیریت تدارکات و حمل‌ونقل، مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) و ابزارهای رسانه‌های اجتماعی هستند.

سه دلیل که چرا آینده ERP به یکپارچه‌سازی گره خورده است؟

آزادی عمل در سفارشی‌سازی، بهترین راهکار در نوع خود است

با یک استراتژی یکپارچه‌سازی ERP، شرکت‌ها می‌توانند پس از درنظرگرفتن جنبه‌هایی مانند نیازهای تجاری، الزامات قانونی و امنیتی، صنایع و بازارهایی که در آن فعالیت می‌کنند و غیره، ابزار خاصی را که می‌خواهند در راهکار نرم‌افزاری خود انتخاب کنند.

خطر خطای کمتر از طریق اتوماسیون

اتصال یکپارچه ERP به راهکارهای نرم‌افزاری تخصصی یا خاص هر صنعت، خودکارسازی گردش کار در عملکردهای مختلف را ممکن می‌سازد، بنابراین وظایف دستی و خطای انسانی را کاهش می‌دهد و تضمین می‌کند که فقط اطلاعات قابل اعتماد به اشتراک گذاشته می‌شود. یکپارچه‌سازی و اتوماسیون، تلاش و زمان مورد نیاز برای واردکردن داده‌های تولیدشده توسط ERP را در یک سیستم متفاوت حذف می‌کند و بالعکس.

پایان سیلوهای اطلاعات و داده‌های غیرقابل اعتماد

از طریق یکپارچه‌سازی، شرکت‌ها می‌توانند تمام داده‌های خود را در یک مکان واحد و قابل اعتماد متمرکز کنند که سایر سیستم‌ها می‌توانند به آن وابسته باشند و این یک گام اساسی در ساده‌سازی عملیات و دستیابی به بینش‌های تجاری عمیق‌تر است. با حذف سیلوهای اطلاعات و ایجاد یک منبع واحد از اطلاعات صحیح، حتی در نرم‌افزارهای مختلف، بخش‌های داخلی مجبور نیستند منتظر پاسخ یکدیگر باشند و تصمیم‌گیری براساس داده‌های برخط(Real-time) بهبود می‌یابد.

مترجم: میلاد بهاءلو، برنامه‌نویس راهکارهای بیمه‌گری مدرن داتین

منبع:

pagero.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

راهکارهای جامع سازمانی، مفهومی است که این روزها بیش از هر زمان دیگری در صنعت IT و حوزه‌های کسب‌وکاری آن، به گوش می‌رسد. حضور محصولات متنوعی که اغلب آن را با نام گروه محصولات ERP می‌شناسند، نیازمندی شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ و کوچک را در زمینه‌های مختلفی مانند ارتباطات اداری، مدیریت سرمایه‌های انسانی و مدیریت مالی و نظارتی مرتفع ساخته است. اما سوالات زیادی در این زمینه وجود دارد؛ مثلا این‌که چه نیازهایی برای اولین بار سبب شد تا صنعت IT به فکر تولید محصولات و راهکارهای جامع سازمانی بیفتد؟
صنعت مدیریت ثروت به واسطه تغییرات جمعیتی، ظهور انبوه نسل جدیدی از سرمایه‌گذاران بالقوه، سناریوهای جهانی گذار‌ و مهم‌تر از همه دیجیتالی‌شدن لجام‌گسیخته، در میانه یک دگرگونی و تحول تاریخی و سرنوشت‌ساز قرار دارد. برای مدیران ثروتی که به‌دنبال رونق و شکوفایی در آینده‌ای نزدیک هستند، مدل مشورت‌محور و مراجع‌محور پشتوانه و ستون اصلی دیجیتالی‌شدن را شکل خواهد داد.
پیشرفت سریع و رو به جلو در عصر حاضر باعث شده است تا ما پی ببریم در عصری زندگی میکنیم که به‌وسیله داده تعریف می‌شود؛ عصری که هوش مصنوعی نقش مهمی در بسیاری از بخشهای آن ایفا میکند.
تدابیر ناشی از فاصله‌گذاری اجتماعی که در دوران همه‌گیری کووید 19 مطرح شد، بسیاری از شرکت‌های بیمه‌ای را که پیشرفتی آهسته داشتند، مجبور کرد تا خیلی سریع و پیش از زمان مورد انتظار، به استفاده‌کنندگان راه‌حل‌‌های دیجیتال تبدیل شوند. درحقیقت آنها مجبور شدند تا به‌دنبال راه‌حل‌های آنلاین باشند.