آیا شبکه بانکی و هوش مصنوعی به زبان مشترک رسیده‌اند؟
EN
EN
داتین- رویداد دانشگاهی

همراهی داتین با رویدادهای معرفی رشته‌های تحصیلی دانشگاه شریف و علم‌وصنعت

متخصصان داتین با حضور در رویدادهای معرفی رشته‌های فنی و کامپیوتر در دانشگاه‌های صنعتی شریف و علم‌وصنعت، تجربیات کاری و تحصیلی خود را در اختیار دانشجویان قرار دادند. علاوه‌بر این، به پرسش‌های دانشجویان درباره مسئله انتخاب رشته، آینده رشته برنامه‌نویسی و مهارت‌های نرم مورد نیاز برای موفقیت در بازار کار، پاسخ دادند.

در هر مسیری، مبنایتان تاثیرگذاری باشد

سرپرست راهکارهای جامع سازمانی ابری داتین در همایش معرفی رشته‌های دانشگاه صنعتی شریف به دانشجویان توصیه کرد راهی را انتخاب کنند که به آن باور دارند. به این ترتیب می‌توانند به افراد تاثیرگذاری در جامعه تبدیل شوند و موفقیت، دستاورد زندگی‌شان شود.

امیر امامی، سرپرست راهکارهای جامع سازمانی ابری داتین به تشریح خاطراتی از انتخاب رشته و شغل خود پرداخت و گفت: «سال 1380 کنکور دادم و 1384 فارغ‌التحصیل شدم. کاری را که انتخاب کرده بودم، مرتبط با نرم‌افزار نبود اما بعد از گذشت مدتی درگیر حوزه نرم‌افزار و فناوری اطلاعات شدم و مسیرم ادامه پیدا کرد. مسئله این بود که در زمان دانشگاه و کنکور، به نرم‌افزار علاقه نداشتم. علاقه من هنر بود و دوست داشتم در این حوزه فعالیت کنم. هرچند حالا نرم‌افزار را هم یک کار هنری می‌دانم.»

امامی با تغییرات شغلی، مسیر رشد و تاثیرگذاری خود را دنبال کرده و حالا در داتین سرپرست راهکارهای جامع سازمانی ابری است. او درباره چگونگی ورودش به این شرکت، گفت: «قبل از اینکه به داتین بیایم، آن را برای خودم دست‌نیافتنی می‌دانستم. نمی‌خواستم برای آن رزومه بفرستم اما این کار را کردم. درنهایت شش سال پیش با موفقیت وارد آن شدم و مسیر خوبی هم طی کردم. از آنجایی که این شرکت، شایسته‌سالاری را الگو قرار داده، باعث شد تا من از یک برنامه‌نویس ساده به سمت فعلی‌ام برسم.»

او تاثیرگذاری را یک شاخصه مهم برای موفقیت در زندگی دانشجویان تلقی کرد و گفت: «نمی‌دانم چه چشم‌اندازی برای خودتان متصور هستید اما باید بگویم هر مسیری را که انتخاب می‌کنید، مبنایتان تاثیرگذاری باشد. چشم‌اندازتان این باشد که چگونه می‌توانید تاثیرگذار باشید. اگر چنین هدفی داشته باشید قطعا موفق خواهید بود.»

امامی جذابیت کار در رشته مهندسی نرم‌افزار را تاثیرگذاری آن خواند و گفت: «این رشته نیم‌نگاهی به تمام رشته‌ها دارد. درواقع برای هر حوزه شما باید تولید نرم‌افزار کنید؛ از پتروشیمی گرفته تا رشته‌های پزشکی و فنی، نرم‌افزار در آنها تاثیرگذار است. از این جهت، این رشته ارزشمند است. در تمام رشته‌ها به شما دید می‌دهد و می‌توانید در تمام رشته‌ها تاثیرگذار باشید. برای مثال، داتین در حوزه بانکی فعال است و اثرات فعالیت‌های آن در جامعه قابل مشاهده است. شاید بگویید در ایران نمی‌شود این تاثیرات را ایجاد کرد ولی من هم مانند شما محدودیت‌ها را می‌دانم. اگر چشم‌اندازتان این باشد که بخواهید تغییری ایجاد کنید، حتما می‌توانید.»

او طی‌کردن مسیر پیشرفت پلکانی را شاهدی از جمله «خواستن، توانستن است.» عنوان کرد و گفت: «مسیر کاری من پلکانی بود. هر شرکتی که رفتم، بهتر از قبلی بود. تا الان هم این فرضیه پابرجاست. این پلکانی‌بودن یعنی اگر بخواهید می‌توانید.»

سرپرست راهکارهای جامع سازمانی ابری داتین در پایان ابراز امیدواری کرد تا دانشجویان مسیری را انتخاب کنند که به آن باور دارند. هرچند علاقه، معیار اصلی است اما اگر راهی را انتخاب کنند که به آن باور دارند، تا آخر پای آن می‌ایستند.

ماراتن «کنکور تا کار» دانشگاه علم‌وصنعت با انتقال تجربیات داتین‌ها برگزار شد

دیگر رویدادی که داتین‌ها با حضور در آن به گفت‌وگو با دانشجویان پرداختند، رویداد «ماراتن کنکور تا کار» دانشگاه علم‌وصنعت بود. در این گردهمایی، آرش جعفرزاده، مدیر معماری و مدیریت پلتفرم توسعه فناوری داتین، سخنرانی کوتاهی داشت. این سخنرانی تحت عنوان «آنچه که بقیه به شما نمی‌گویند!» به مسیر شغلی او و معیارهایی اختصاص داشت که یک برنامه‌نویس باید داشته باشد.

او این سخنرانی را با معرفی خود شروع کرد و در ادامه اولین معیار انتخاب رشته را علاقه خواند نه درآمد. او سپس این سوال را طرح کرد که «باید به دانشگاه برویم یا نه؟»

جعفرزاده در تشریح این سوال گفت: «تحصیلات آکادمیک چه در ایران و چه در خارج از کشور برای فرد اعتبار به همراه می‌آورد. یک فرد اگر در دانشگاه خوب درس خوانده باشد، برایش اعتبار ایجاد خواهد شد. به این ترتیب، او وارد جمعی می‌شود که می‌تواند با دیگران ارتباط برقرار کند. همین موضوع شاید عاملی برای آشنایی‌های بیشتر و پیداکردن شغل مناسب‌تری برای فرد در آینده باشد.»

او سپس به بیان ویژگی‌های یک مهندس نرم‌افزار پرداخت و گفت: «در نرم‌افزار باید به توانمندی حل مسئله‌های سخت علاقه‌مند باشید. لازمه موفقیت در این حوزه، صبر است؛ چون دنیای وسیعی دارد و تکنولوژی آن مدام درحال به‌روزرسانی است. ماهیت آن تغییر است و فرد مدام باید خود را به‌روز کند. یادگیری در آن زیاد است و مهندس نرم‌افزاری موفق است که روزی یک تا دو ساعت مطالعه کند. برای موفقیت در این رشته باید سخت‌کوش باشید.‌»

یادگیری مهارت‌های نرم؛ شرط موفقیت

مرضیه ماهینی، کارشناس ارشد طراح حوزه توانمندسازی سرمایه‌های انسانی داتین دیگر سخنران این رویداد بود. گفته‌های او با یک سوال آغاز شد. «دانشگاه، تنها راه است؟» او در پاسخ به این سوال، یک جمله گفت: «دانشگاه تنها راه موفقیت نیست.»

ماهینی سپس ادامه داد: «در این جمله، چند کلمه کلیدی به ذهنم می‌رسد. اولین آن موفقیت است. موفقیت چه معنایی دارد و چرا باید به آن فکر کنیم؟ تعاریف و تقسیم‌بندی‌های زیادی در این باره وجود دارد. موفقیت از نظر شما چه معنایی دارد و اگر چه اتفاقی رخ دهد، می‌گویید که موفق بوده‌ام؟ برای خود من، موفقیت، پیداکردن شغلی است که در آن، حالم خوب باشد. هر کسی ممکن است موفقیت را به طریقی تعریف کند. مثلا اینکه اثری هنری خلق کند، مشکلی از مشکلات جامعه را حل کند یا… . الان وقتش است که به این فکر کنید موفقیت را چگونه می‌خواهید تعریف کنید. این تعریف، ثابت و واحد نیست، چراکه براساس تجربه زیسته‌تان تغییر می‌کند و کاملا هم طبیعی است.»

او طی‌کردن مسیر موفقیت خودش را این‌طور تشریح کرد: «من اول ریاضی خواندم. در هنگام انتخاب رشته، علوم انسانی را انتخاب کردم و سر از دانشکده روانشناسی درآوردم. بعد از مدتی با کوچینگ آشنا شدم و به این نتیجه رسیدم که چطور می‌توانم به انسان‌ها کمک کنم. زمان انتخاب رشته چنین فکرهایی نمی‌کردم. بعدها متوجه شدم با این روش، حال من بهتر است.»

مورد بعدی که ماهینی به آن اشاره کرد، خودشناسی بود. به گفته او در دانشگاه، مدرسه یا جامعه فقط روی موضوعات فنی تاکید می‌کنند. هیچ‌کس نمی‌گوید خودت را بشناس و به این فکر کن که چه کاری می‌خواهی بکنی و چه چیزی را دوست داری. اصلا نمی‌گویند هیجانات و نقاط ضعف و قوتت را بشناس.

او در ادامه به دانشجویان توصیه کرد: «در دل خودشناسی، مهارت‌های نرم را یاد بگیرید. اگر می‌خواهید فرد موفقی در حوزه کاری خود باشید لازم است چیزهایی را یاد بگیرید که در دانشگاه به آن توجه نمی‌شود. مهارت‌های ارتباطی، مذاکره و سخنوری، مهارت راهبری، مدیریت استرس و هیجانات را یاد بگیرید. ما در دانشگاه چارچوب کلی را یاد می‌گیریم اما لازم است به‌جز دانشگاه، در موسسات مختلف هم حضور پیدا کنیم و موارد متعددی که به آنها اشاره کردم را یاد بگیرید.»

رویداد معرفی رشته‌های فنی و کامپیوتر دانشگاه‌های صنعتی شریف، روزهای هفتم، هشتم و دهم شهریورماه و رویداد ماراتن کنکور تا کار دانشگاه علم‌وصنعت، روز دهم ماه جاری برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

وضعیت اکنون و آینده هوش مصنوعی در نسبت با فناوری‌های مالی نوظهور در ایران موضوعی بود که در میزگرد رسانه پیوست مورد بررسی قرار گرفت. علی زارع، مالک محصول راهکارهای تشخیص تقلب داتین یکی از افرادی بود که در این پنل، چالش‌های پیش روی صنعت‌سازی هوش مصنوعی و قرارگیری آن در صنعت بانکی و پرداخت کشور را مورد بحث و بررسی قرار داد.
نشست صمیمانه دانشجویان ورودی 1403 رشته کامپیوتر دانشگاه خاتم برگزار شد
شرکت داتین، امسال هم همراه با دانشگاه خاتم و برای سومین سال پیاپی، بورسیه مهارتی- آموزشی خود را در اختیار دانشجویان دانشگاه خاتم قرار می‌دهد. با هدف آشنایی دانشجویان این دانشگاه با داتین و فعالیت‌های آن در اکوسیستم مالی کشور، مدیران این شرکت در نشست صمیمانه خوشامدگویی به دانشجویان ورودی 1403 رشته کامپیوتر دانشگاه خاتم حضور داشتند. این برنامه روز 30 مهرماه با حضور مدیرعامل فناپ، معاونان داتین، مدیر و اعضای هیئت علمی گروه مهندسی کامپیوتر این دانشگاه برگزار شد. 
کمپ آموزشی کاوشگر که با هدف آماده‌سازی، ورود به بازار کار و نقش‌آفرینی در مسیر شغلی دانشجویان سال آخر و فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی نرم‌افزار، برنامه‌نویسی و سایر رشته‌های مرتبط طراحی شده بود، هفته گذشته و پس از دو ماه، به کار خود پایان داد.
داتین با هدف توسعه‌گرایی و سرعت‌بخشی به توسعه محصولاتش و با تایید هیئت‌مدیره بلوط، هومن مسگری، معاون مشارکت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های داتین را با حفظ سمت به‌عنوان مدیرعامل شرکت «مدیریت ثروت هوشمند بلوط» منصوب کرد.