آینده صنعت و هوش مصنوعی در رویداد اربیتا و با همراهی داتین بررسی شد
EN
EN
مکان یابی دستگاه خودپرداز
تیم راه‌حل‌های تشخیص تقلب داتین در مقاله‌ای علمی- پژوهشی بررسی کرد

تخمین هوشمند موقعیت جغرافیایی خودپردازها به روش داده‌محور

نیلوفر حق‌جو و محمد رحمتی، تحلیلگران ارشد تیم راه‌حل‌های تشخیص تقلب داتین و علی زارع، مالک محصول تیم راه‌حل‌های تشخیص تقلب داتین، مقاله‌ای را درباره موضوع مکان‌یابی دستگاه‌های خودپرداز براساس تراکنش‌ها در شماره دوم از دوره شانزدهم فصلنامه مدیریت صنعتی منتشر کرده‌اند.

این مقاله علمی- پژوهشی با عنوان «ارائه مدلی به‌منظور مکان‌یابی دستگاه‌های خودپرداز براساس تراکنش‌ها در شبکه دستگاه‌های خودپرداز» از توسعه‌ی الگوریتمی می‌گوید که براساس تشکیل گراف ارتباطات بین افراد و دستگاه‌ها، موقعیت تقریبی دستگاه‌های خودپرداز با موقعیت نامعلوم را تخمین می‌زند.

دلیل انجام این پژوهش این بوده که این داده‌ها (موقعیت دستگاه‌های خودپرداز) اختصاصی بوده و بانک‌ها از انتشار رسمی آن خودداری می‌کنند. از طرفی داشتن این داده‌ها در پیاده‌سازی بسیاری از الگوریتم‌های هوش مصنوعی در حوزه بانکداری، به‌ویژه درزمینه کشف تقلب و پیشگیری از تخلف، لازم به نظر می‌رسد.

داده‌های این مقاله با استفاده از محل استقرار دوهزار و 100 خودپرداز با موقعیت معلوم و بیش از 500 میلیون تراکنش جمع‌آوری شده است. با استفاده از این اطلاعات که در شرکت داتین موجود بوده‌اند، طول و عرض جغرافیایی تعدادی از دستگاه‌های خودپرداز در سطح کشور تخمین زده شد.

در نتیجه‌گیری این مقاله آورده شده که شبکه‌های اجتماعی مبتنی‌بر مکان، به‌دلیل ادغام داده‌ها در چندین سطح، حل مسائلی را ممکن می‌سازند که تا پیش از این امکان‌پذیر نبود. استفاده از این روش‌ها، به‌خاطر استفاده از الگوریتم‌ها و پایگاده داده مبتنی‌بر گراف، هزینه پردازشی کمتر و سرعت بیشتری را به‌همراه خواهد داشت که نتایج دقیق‌تری را ارائه می‌دهد.

برای دریافت این مقاله اینجا را کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

هفتم آذرماه، داتین و مدرسه داتین در همراهی با شتابدهنده تریگ‌آپ، رویدادی را تحت عنوان «اربیتا» برگزار کردند تا در آن و با حضور دانشجویان علاقه‌مند و متخصصان این حوزه، پیوند صنعت در افق هوش مصنوعی نقد و بررسی شود. 
داتین در همکاری با دانشگاه فردوسی مشهد، «آزمایشگاه فناوری‌های مالی» را در دانشکده ریاضی این دانشگاه راه‌اندازی کرد تا دانشجویان و پژوهشگران بتوانند با بهره‌گیری از امکانات فراهم‌شده، به پژوهش و ارائه راه‌حل‌های کاربردی درباره موضوعات صنعت مالی و بانکی بپردازند. 
وضعیت اکنون و آینده هوش مصنوعی در نسبت با فناوری‌های مالی نوظهور در ایران موضوعی بود که در میزگرد رسانه پیوست مورد بررسی قرار گرفت. علی زارع، مالک محصول راهکارهای تشخیص تقلب داتین یکی از افرادی بود که در این پنل، چالش‌های پیش روی صنعت‌سازی هوش مصنوعی و قرارگیری آن در صنعت بانکی و پرداخت کشور را مورد بحث و بررسی قرار داد.
روز شانزدهم آبان‌ماه دانشجویان دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، ورودی سال 1403 در جشنی به نام «مِیز» گرد هم آمدند تا در قالب چندین اجرا و سخنرانی با مسیر پیش رویشان در این دو رشته تحصیلی آشنا شوند. امیر امامی، سرپرست راهکارهای جامع سازمانی ابری داتین یکی از سخنرانان این رویداد بود.