داتین برای دانشجویان دانشگاه شریعتی تور مسیر شغلی برگزار کرد
EN
EN
بازدیددانشجویان-دانشگاه-تهران
گزارشی از بازدید دانشجویان مهندسی کامپیوتر دانشگاه تهران از داتین

جایی کار کنید که رشد شما را رقم بزند

دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه تهران، دهم مهرماه علاوه‌بر بازدید از داتین، با فعالیت‌های فناورانه این شرکت در اکوسیستم بانکداری کشور آشنا شدند و سوالات خود را درباره آینده کاری در رشته‌های مربوط به مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات مطرح کردند. همچنین در این دورهمی، مدیران داتین به انتقال تجربه‌های خود پرداختند و دانشجویان را برای توسعه مهارت‌های نرم و فنی تشویق کردند.

شرحی کوتاه از تولد داتین

حسین صابر، نماینده واحد سرمایه‌های انسانی داتین در شروع برنامه از شکل‌گیری فناپ و داتین گفت: «پس از آغاربه‌کار بانک پاسارگاد، تصمیم آقای دکتر قاسمی، مدیرعامل بانک بر این شد که از کربنکینگ ایرانی استفاده کنند تا یک نرم‌افزار جامع، با همه بایسته‌های امنیتی و چابکی، تمامی عملکردهای یک بانک را پشتیبانی کند. دکتر قاسمی آن زمان باور داشتند که می‌توان برای این کار از دانشجویان ایرانی بهره برد. بنابراین فناپ با چهار یا پنج نفر شکل گرفت. آن زمان هنوز نامی از داتین نبود. یعنی واحد راهکارهای بانکی، امور مربوط به کربنکینگ را انجام می‌داد. نگاه این بود که نباید فناپ فقط نیازهای مربوط به بانک پاسارگاد را رفع کند، بلکه باید وارد بازار شده و نیاز بانک‌های دیگر را برآورده کند. به این ترتیب، فناپ علاوه‌بر بانک پاسارگاد، به بانک‌های دیگر از قبیل بانک توسعه تعاون، بانک رسالت و بانک گردشگری نیز سرویس‌دهی کرد.»

او تولد داتین از دل واحد راهکارهای بانکی فناپ را این‌طور تصویر کرد: «در سال 1390 تصمیم گرفته شد که یک شرکت مستقل، با ماموریت مشخص خدمت‌رسانی به بانک‌ها ایجاد شود. این‌گونه داتین متولد شد و با چشم‌انداز توسعه فراگیری مالی، ماموریت خود را دنبال می‌کند.»

صابر، در ادامه گفت: «داتین درحال حاضر با سه دفتر در تهران و یک دفتر در پردیس فعالیت می‌کند. اتفاق مهم دیگر، تاسیس دفاتر استانی بود که درکنار چهار دفتر نام‌برده، در شهرهای مشهد، اصفهان، قزوین و شیراز نیز همکارانی داریم. همچنین افراد دیگری از سراسر ایران، به‌صورت دورکار با داتین همکاری می‌کنند که درنهایت، داتین 1700 نفری را تشکیل می‌دهند.»

به گفته او، در چشم‌انداز 1405 داتین و از منظر سرمایه انسانی، قرار است تعداد همکاران به دو هزار و 500 نفر افزایش پیدا می‌کند.

صابر در پایان صحبت‌هایش یکی از نکات مهم و مورد توجه در داتین را نسبت حضور خانم‌ها به آقایان عنوان کرد و گفت: «این میزان، در داتین تقریبا مساوی و طبق آخرین آمار، 51 به 49 است. اگر شما سطوح مدیریتی داتین را در حوزه‌های فنی و ستادی ببینید، متوجه نقش پررنگ و حضور خانم‌ها در آن خواهید شد.»

مهارت‌های نرم را جدی بگیرید

در ادامه این بازدید، ابوالفضل خسروی، سرپرست مدیریت سرمایه‌های انسانی در حوزه کسب‌وکار راهکارهای جامع سازمانی داتین به موضوع مهارت‌های نرم ورود کرد و گفت: «مهارت نرم به معنای دست‌یافتن به شکلی از کارکرد ذهن، بدن و روان است که تا به حال یا بلد نبوده‌ایم یا آن را به شکل دیگری انجام می‌داده‌ایم که لزوما ممکن است درست یا غلط هم نباشد. شما دانشجویان اگر برای مهارت‌های نرم خود برنامه‌ریزی لازم را نداشته باشید، احتمالا در زمان آغاز به کارتان، با حجم زیادی از وظایف که در سازمان برعهده شما خواهد بود، مواجه می‌شوید که حتی امکان دارد برای انجام آنها آماده نباشید.»

او به تمایز دو مفهوم رشد و توسعه پرداخت و گفت: «وقتی وارد یک شرکت می‌شوید دو نردبان دربرابر شما قرار می‌گیرد؛ رشد و توسعه. رشد به معنای حرکت عمودی شما به‌سمت بالای هرم سازمانی و آبشار قدرت است اما کلمه توسعه که معنی ساده آن رشد عرضی هر فرد است، به این معنی است که شما شروع به پرورش‌دادن آنچه آموخته‌اید، می‌کنید و همانند یک بستر، آنچه به‌عنوان نقطه قوت شما مطرح است را بسط و گسترش می‌دهید. بعد از پایان دانشگاه، زمانی که قرار است وارد بازار کار شوید، به این توجه کنید که آن سازمان چه دامنه‌ای از نیازهای شما را برآورده می‌کند و چقدر با ارزش‌های شما هماهنگ است.»

او تشکیل واحد تسهیلگری در داتین را نقطه‌ای برای حل تعارض‌های موجود خواند و گفت: «داتین نخستین شرکت ایرانی است که یک واحد تسهیلگری به‌صورت مجزا برای حل تعارض، شنیدن اعضا و… ایجاد کرده است. در این شرکت، چنانچه یکی از افراد دچار مشکلی شود، علاوه‌بر اینکه می‌تواند آن را با مدیر خود مطرح کند، این امکان را دارد که به واحد سرمایه‌های انسانی مراجعه کرده و با بخش تسهیلگری صحبت کند.»

جدیدترین تکنولوژی، بهترین تکنولوژی نیست

در ادامه علی مهقانی که به‌عنوان راهبر فنی تیم مدیریت کارت در داتین مشغول است، گفت: «شاید در ابتدای حضورتان در بازار کار، از بزرگی پروژه‌هایی که به شما سپرده می‌شود، بترسید و با خود فکر کنید من چگونه باید به کل آن مسلط شوم؟ باید بدانید به‌مرور این اتفاق افتاده و پروژه‌به‌پروژه، تسک‌هایی را انجام می‌دهید و به آن مسلط می‌شوید. این‌طور نیست که نیاز باشد از همان ابتدا بر کل پروژه مسلط شوید. این کار، شاید سال‌ها زمان ببرد. بنابراین نترسید و نگران نباشید.»

او به نکته دیگری اشاره کرد که شاید باعث تعجب دانشجویانی شود که تازه کار خود را آغاز کرده‌اند: «در پروژه‌های بزرگ‌مقیاس، گاهی ممکن است مجبور شویم برعکس مفاهیمی که در دانشگاه یاد گرفته‌ایم، عمل کنیم. لزوما جدیدترین تکنولوژی، بهترین تکنولوژی نیست، اما اگر وقت داشتید، یادگیری تکنولوژی‌های جدید هم بد نیست.»

بر لبه تکنولوژی حرکت نمی‌کنیم

فهیمه محبی، مدیر بانکداری باز داتین درباره معماری، تکنولوژی‌های مورد استفاده و چگونگی توسعه سیستم‌های بانکی گفت: «توسعه سیستم‌های بانکی حساسیت خاصی دارد. همیشه هر اتفاقی که در جامعه می‌افتد، اولین هدف حملات سایبری، سیستم‌های بانکی هستند. بنابراین در داتین، ما معمولا لبه تکنولوژی حرکت نمی‌کنیم. علت آن هم امنیت است. درواقع ما صبر می‌کنیم حدود یک تا دو سال بگذرد و باگ‌های امنیتی یک فناوری درآمده، فیکس شود و بعد، از آن استفاده کنیم.»

او به چالش دیگری که برنامه‌نویس‌ها با آن مواجه هستند، اشاره کرد و گفت: «برنامه‌نویس‌ها وقتی وارد محیط کار می‌شوند، تمایل زیادی دارند که بر لبه تکنولوژی حرکت کنند و دائم چیزهای جدید یاد بگیرند. ما معمولا با این خواسته افراد، چالش داریم. پیشنهاد همیشگی من این است که با هدف رفع این مسئله، برای خودتان یک برنامه توسعه فردی داشته باشید که علاقه‌مندی‌هایتان در آن قید شده باشد. همچنین بدانید طبق برنامه‌های مورد استفاده در دنیا، یک برنامه‌نویس باید چه چیزهایی را یاد بگیرد. با این کار همیشه حس رضایت دارید. انتظار نداشته باشید محیط کار، همه چیز را برای شما فراهم کند چون شما را محدود خواهد کرد.»

محبی دوره کارورزی را برگ برنده دانشجویان تلقی کرد و گفت: «چند واحد کارورزی در دانشگاه داریم. توصیه من به شما این است که آن را جدی بگیرید. ذهنیتی که همیشه در دوران دانشجویی ما وجود داشت، این بود که از جایی نامه دریافت کرده و کارورزی‌ام را پاس کنم. به این دید به کارورزی نگاه نکنید. سعی کنید جایی را برای کارورزی انتخاب کنید که بتوانید دستاوردی برای خودتان درست کنید. درواقع خیلی خوب است که برای خودتان برگ برنده درست کنید. برای کارکردن، در ابتدا سعی کنید محیطی را انتخاب کنید که برای شما موقعیت رشد را فراهم کند. مطمئن باشید اگر شما مسئولیت‌پذیری کافی داشته باشید و کارتان را به‌درستی انجام دهید، قطعا آن مسیر روبه‌جلو و پیشرفت را خواهید داشت و کارتان دیده می‌شود.»

در پایان این بازدید، دانشجویان از تیم‌های امنیت، سوئیچ، بانکداری متمرکز و بانکداری دیجیتال داتین بازدید کردند و در جریان فعالیت‌های آنها قرار گرفتند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

دانشجویان رشته‌های مهندسی کامپیوتر، نرم‌افزار و شبکه دانشگاه شریعی روز دهم آذرماه برای آشنایی بیشتر با فعالیت‌های تیم‌های داتین در ساختمان ناهید این شرکت حضور پیدا کردند. آنها علاوه‌بر آشنایی با عملکرد داتین در اکوسیستم بانکی کشور، مشاغل مرتبط با رشته‌های تحصیلی خود را شناختند. 
هفتم آذرماه، داتین و مدرسه داتین در همراهی با شتابدهنده تریگ‌آپ، رویدادی را تحت عنوان «اربیتا» برگزار کردند تا در آن و با حضور دانشجویان علاقه‌مند و متخصصان این حوزه، پیوند صنعت در افق هوش مصنوعی نقد و بررسی شود. 
داتین در همکاری با دانشگاه فردوسی مشهد، «آزمایشگاه فناوری‌های مالی» را در دانشکده ریاضی این دانشگاه راه‌اندازی کرد تا دانشجویان و پژوهشگران بتوانند با بهره‌گیری از امکانات فراهم‌شده، به پژوهش و ارائه راه‌حل‌های کاربردی درباره موضوعات صنعت مالی و بانکی بپردازند. 
وضعیت اکنون و آینده هوش مصنوعی در نسبت با فناوری‌های مالی نوظهور در ایران موضوعی بود که در میزگرد رسانه پیوست مورد بررسی قرار گرفت. علی زارع، مالک محصول راهکارهای تشخیص تقلب داتین یکی از افرادی بود که در این پنل، چالش‌های پیش روی صنعت‌سازی هوش مصنوعی و قرارگیری آن در صنعت بانکی و پرداخت کشور را مورد بحث و بررسی قرار داد.