داتین برای دانشجویان دانشگاه شریعتی تور مسیر شغلی برگزار کرد
EN
EN
کرلس--آینده

کرلس، آینده‌ای که از آن گریزی نیست

برای ارتقای زیست‌بوم خدمات بانکی به توسعه نیاز داریم، اما توسعه، نسخه واحدی ندارد. توسعه محصول و خطوط کسب‌وکاری مبتنی‌بر نرم‌افزاری همچون کربنکینگ که هسته اصلی در صنعت بانکی به‌شمار می‌رود، ملاحظات متفاوتی نسبت به توسعه محصولات کاربرمحور تجاری نظیر اپلیکشن‌های موبایلی دارد. در توسعه محصولات کاربرمحور، نگاه عمده به نیازها و دردهای کاربر است و با رویکردهایی مثل داده‌محوری سعی بر این است تا نقاط درد و نیازها شناسایی و برای برطرف‌‍شدن آنها راه‌حل، طراحی و اجرا شود. اما در بانکداری متمرکز، سیستم باید پاسخگوی ماتریس متنوعی از نیاز باشد و درکنار این ماتریس، از مستندات و ملاحظات قانونی رگولاتور نیز تخطی نکند و در چارچوب آن به توسعه بپردازد.

در چنین شرایطی، توسعه، رنگ‌وبوی دیگری دارد؛ محدودیت‌ در پاسخ‌دهی، تکنولوژی جدید، سازگاری با محیط بازار و پرسپکتیو سازنده است که گام بعدی را طراحی می‌کند. این توسعه بسیار متاثر از ظهور تکنولوژی‌های جدیدی همچون فضای ابری و هوش مصنوعی است. در گام نخست، سرمایه‌ انسانی توسعه‌دهنده کربنکینگ‌ها را متاثر می‌کند تا خود را با تکنولوژی جدید منطبق کند. در گام بعدی، معماری سیستم را بسیار متاثر می‌کند و دیگر عامل، محیط بازار خدمات مالی است.

با ظهور فین‌تک، ارتباط آنها با بانک باید به‌گونه‌ای شکل بگیرد که نوآوری بتواند نفس بکشد! اینجاست که کربنکینگ‌ها باید بتوانند با انعطاف‌پذیری بالایی با فین‌تک‌ها هم‌افزایی کنند و راه‌های جدید نرم‌افزاری را درجهت گسترش خدمات مالی در اختیار کسب‌وکارها قرار دهند. بنابراین، اگر کربنکینگ‌ها درجهت رفع محدودیت برای پاسخ‌گویی، همراستایی با محیط‌ بازار و تکنولوژی‌های نوظهور گام برداشته باشند و معماری ماژولار، فناوری‌های ابری و سبدی از API را به خود تزریق کرده باشند، پایدار خواهند بود و از نظام بانکی، نیازهای جدید و همچنین محیط بازار جا نخواهند ماند.

محرک توسعه فقط اصرار به بهبود همیشگی و رفتن به‌سمت پاسخ‌گویی به نیازهای جدید نیست! بلکه اینجا جایی‌ست که کربنکنیگ‌سازان به‌عنوان ستون اصلی عملیات موسسات مالی و بانک‌ها با ادراک محیط بازار و متغیرهای اثرگذار بر کسب‌وکار، آینده را طراحی می‌کنند. می‌توان گفت، پیشرفت و مطابقت با تکنولوژی‌های جدید، در قالب یک نرم‌افزار متمرکز، نیاز به حل مسائل پیچیده‌ای دارد که گاه ممکن نیست و گذار به نرم‌افزاری با معماری جدید‌تر، گریزناپذیر است. پس کرلس را می‌توان آینده کربنکینگ دانست؛ آینده‌ای که فراتر از قدم بعدی است و نوری برای ادامه مسیر.

نویسنده: مژگان رضایی، سردبیر فصلنامه فناوری‌های مالی

منبع: شماره هفتم فصلنامه فناوری‌های مالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

هفتم آذرماه، داتین و مدرسه داتین در همراهی با شتابدهنده تریگ‌آپ، رویدادی را تحت عنوان «اربیتا» برگزار کردند تا در آن و با حضور دانشجویان علاقه‌مند و متخصصان این حوزه، پیوند صنعت در افق هوش مصنوعی نقد و بررسی شود. 
وضعیت اکنون و آینده هوش مصنوعی در نسبت با فناوری‌های مالی نوظهور در ایران موضوعی بود که در میزگرد رسانه پیوست مورد بررسی قرار گرفت. علی زارع، مالک محصول راهکارهای تشخیص تقلب داتین یکی از افرادی بود که در این پنل، چالش‌های پیش روی صنعت‌سازی هوش مصنوعی و قرارگیری آن در صنعت بانکی و پرداخت کشور را مورد بحث و بررسی قرار داد.
از زمانی که موضوع پیاده‌سازی سیستم‌های یکپارچه در شبکه بانکی کشور مطرح شد، جنگ میان طرفداران تمرکز و غیرمتمرکز نیز آغاز شد، این جنگ تقریباً ۱۰ سال به طول انجامید اما درست زمانی که به نظر می‌رسید این جنگ به پایان رسیده است و شبکه بانکی روی پیاده‌سازی سیستم‌های متمرکز با یکدیگر به توافق رسیده‌اند، مفهومی با عنوان کرلس (CORELESS) یا کر غیرمتمرکز از سوی شرکت داتین مطرح شد. آیا تغییر کُربانک‌ها با وجود هزینه زیادی که صرف پیاده‌سازی کربنکینگ خود کرده‌اند ضرورت دارد؟ حمید رضا آموزگار، معاون توسعه محصول داتین، به این سوال پاسخ داده است.
کمپ آموزشی کاوشگر که با هدف آماده‌سازی، ورود به بازار کار و نقش‌آفرینی در مسیر شغلی دانشجویان سال آخر و فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی نرم‌افزار، برنامه‌نویسی و سایر رشته‌های مرتبط طراحی شده بود، هفته گذشته و پس از دو ماه، به کار خود پایان داد.