در راستای توانمندسازی مالی صورت گرفت: ارائه طرح تسهیلاتی «پیش‌درآمد» بدون کارمزد
کرلس--آینده

کرلس، آینده‌ای که از آن گریزی نیست

برای ارتقای زیست‌بوم خدمات بانکی به توسعه نیاز داریم، اما توسعه، نسخه واحدی ندارد. توسعه محصول و خطوط کسب‌وکاری مبتنی‌بر نرم‌افزاری همچون کربنکینگ که هسته اصلی در صنعت بانکی به‌شمار می‌رود، ملاحظات متفاوتی نسبت به توسعه محصولات کاربرمحور تجاری نظیر اپلیکشن‌های موبایلی دارد. در توسعه محصولات کاربرمحور، نگاه عمده به نیازها و دردهای کاربر است و با رویکردهایی مثل داده‌محوری سعی بر این است تا نقاط درد و نیازها شناسایی و برای برطرف‌‍شدن آنها راه‌حل، طراحی و اجرا شود. اما در بانکداری متمرکز، سیستم باید پاسخگوی ماتریس متنوعی از نیاز باشد و درکنار این ماتریس، از مستندات و ملاحظات قانونی رگولاتور نیز تخطی نکند و در چارچوب آن به توسعه بپردازد.

در چنین شرایطی، توسعه، رنگ‌وبوی دیگری دارد؛ محدودیت‌ در پاسخ‌دهی، تکنولوژی جدید، سازگاری با محیط بازار و پرسپکتیو سازنده است که گام بعدی را طراحی می‌کند. این توسعه بسیار متاثر از ظهور تکنولوژی‌های جدیدی همچون فضای ابری و هوش مصنوعی است. در گام نخست، سرمایه‌ انسانی توسعه‌دهنده کربنکینگ‌ها را متاثر می‌کند تا خود را با تکنولوژی جدید منطبق کند. در گام بعدی، معماری سیستم را بسیار متاثر می‌کند و دیگر عامل، محیط بازار خدمات مالی است.

با ظهور فین‌تک، ارتباط آنها با بانک باید به‌گونه‌ای شکل بگیرد که نوآوری بتواند نفس بکشد! اینجاست که کربنکینگ‌ها باید بتوانند با انعطاف‌پذیری بالایی با فین‌تک‌ها هم‌افزایی کنند و راه‌های جدید نرم‌افزاری را درجهت گسترش خدمات مالی در اختیار کسب‌وکارها قرار دهند. بنابراین، اگر کربنکینگ‌ها درجهت رفع محدودیت برای پاسخ‌گویی، همراستایی با محیط‌ بازار و تکنولوژی‌های نوظهور گام برداشته باشند و معماری ماژولار، فناوری‌های ابری و سبدی از API را به خود تزریق کرده باشند، پایدار خواهند بود و از نظام بانکی، نیازهای جدید و همچنین محیط بازار جا نخواهند ماند.

محرک توسعه فقط اصرار به بهبود همیشگی و رفتن به‌سمت پاسخ‌گویی به نیازهای جدید نیست! بلکه اینجا جایی‌ست که کربنکنیگ‌سازان به‌عنوان ستون اصلی عملیات موسسات مالی و بانک‌ها با ادراک محیط بازار و متغیرهای اثرگذار بر کسب‌وکار، آینده را طراحی می‌کنند. می‌توان گفت، پیشرفت و مطابقت با تکنولوژی‌های جدید، در قالب یک نرم‌افزار متمرکز، نیاز به حل مسائل پیچیده‌ای دارد که گاه ممکن نیست و گذار به نرم‌افزاری با معماری جدید‌تر، گریزناپذیر است. پس کرلس را می‌توان آینده کربنکینگ دانست؛ آینده‌ای که فراتر از قدم بعدی است و نوری برای ادامه مسیر.

نویسنده: مژگان رضایی، سردبیر فصلنامه فناوری‌های مالی

منبع: شماره هفتم فصلنامه فناوری‌های مالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

در میان شرکت‌های توسعه‌دهنده نرم‌افزارهای بانکی، به تازگی موضوع تولید و استقرار نرم‌افزار بانکداری بدون هسته یا Coreless ‌Banking در جریان است. درکنار مزایای بسیار زیادی که نتیجه این تغییر است، چالش‌هایی نیز از نظر سخت‌افزاری ایجاد می‌شود که در این مقاله نیم‌نگاهی به برخی از مهم‌ترین آنها خواهیم داشت.
اصرار برای نگه‌داشتن سیستم کربنکینگ به‌صورت همان هسته‌ متمرکز که قابلیت زیادی برای تغییر و نوآوری ندارد، امکان ارائه‌ سرویس‌های جدید و ورود به بازارهای جدید را از ما می‌گیرد. در سیستم کربنکینگ، یک چسبندگی بین لایه‌ سرویس و لایه‌ زیرساخت ایجاد می‌شود. درحالی که اگر به‌صورت کرلس عمل کنیم، وابستگی سرویس به زیرساخت کم می‌شود.
در بنچ مارک بانکداری جهانی در سال 2022، اين سوال را از هزار رهبر ارشد بانکی پرسیدند که «اولویت اصلی آنها برای تحول عملیاتی بانک خودشان چیست؟» در جمع‌بندی، 37 درصد از كل افراد پاسخگو، موضوع انتقال به یک سیستم کربنکینگ مدرن و مبتنی‌بر ابر را از اولويت‌های اصلی خود اعلام كردند.
 داتین و مدرسه داتین، همراهان اولین دوره مسابقه برنامه‌نویسی کداکد دانشگاه علم و صنعت در حوزه هوش مصنوعی خواهند بود. مسابقه کداکد در حوزه هوش مصنوعی و با تمرکز بر موضوع prompt engineering است که در دو بخش حل سوالات الگوریتمی و دسته‌بندی متون با GPT4 برگزار می‌شود.