بازدید دانشجویان شریف از داتین؛ انتقال تجربه به آینده‌سازان فناوری اطلاعات

بازدید دانشجویان شریف از داتین؛ انتقال تجربه به آینده‌سازان فناوری اطلاعات

دانشجویان رشته‌های کامپیوتر دانشگاه شریف در بازدیدی کوتاه اما سراسر یادگیری که ۲۴ شهریورماه برگزار شد، با چگونگی فعالیت‌های داتین آشنا شدند، از سامانه‌های حوزه کشف تقلب و تخلف بیشتر دانستند و در نهایت از ویژگی‌هایی شنیدند که مختص یک برنامه‌نویس بک‌اند است. در این گزارش به بیان تجربه متفاوت دانشجویان شریف در بازدید از داتین می‌پردازیم و نکاتی را می‌خوانیم که آنها در چند ساعتی که میهمان ما بودند، یاد گرفتند.

فروزان دهقان،  کارشناس توسعه سرمایه‌های انسانی داتین، لیلا نعمتی، راهبر فنی ارشد تیم مسکن داتین و محمد رحمتی، تحلیلگر ارشد تیم راه‌حل‌های تشخیص تقلب داتین کسانی بودند که در این بازدید، همدلانه دانشجویان را همراهی کردند. به سوالات آنها پاسخ دادند و تلاش کردند مسیر پیش روی آنها را شفاف‌تر از گذشته ترسیم کنند.

برخلاف سخنرانی‌های مرسوم که اولویت با صحبت‌های سخنران و گوش‌دادن حضار است، این بار دانشجویان، خود محور قرار گرفتند و از دانسته‌هایشان درباره مهارت‌های نرم گفتند. آنها به این سوال پاسخ دادند که از این مهارت‌ها چه می‌دانند. پاسخ‌ها متفاوت بود تا در نهایت چیستی و اهمیت آنها تشریح شد. خودآگاهی، تاب‌آوری، مدیریت هیجان و… نیز مهارت‌هایی بودند که دانشجویان با ذکر مثال، درباره آن دانستند و با طرح تجربیاتی حقیقی، در نهایت به این نتیجه رسیدند که چرا مهارت‌های نرم در داتین، شرط اولیه برای جذب و ارتقاست. پایان‌بخش این گفت‌وگوها طرح یک جمله بود: «اگر روی مهارت‌های نرم خود کار نکنید، کارکردن برای شما سخت و عذاب‌آور می‌شود.»

برای برنامه‌نویس‌شدن، دانستن چه مهارت‌هایی لازم است؟

یک سوال برای دانشجویان رشته‌های مرتبط به فناوری اطلاعات، همیشه مطرح بوده است. اینکه برنامه‌نویس باید چه ویژگی‌های شخصیتی و مهارتی داشته باشد؟ پاسخ به این دغدغه، به یک صحبت رودرروی یک ساعته با دانشجویان تبدیل شد. یادگیری مفاهیم ابتدایی، زبان برنامه‌نویسی و فریم ورک مناسب بک‌اند، پایگاه داده و کوئری‌زدن، از جمله مهم‌ترین مهارت‌های فنی است که برای طی‌کردن مسیر برنامه‌نویس بک‌اند ضروری است. علاوه بر این موارد، دانستن فرهنگ‌های مختلف در این حوزه مهم است و قطعا اگر کسی این موارد را بداند، می‌تواند برای ارسال رزومه به شرکتی مانند داتین اقدام کند و به یکی از اعضای مدرسه داتین تبدیل شود. در نهایت دانشجویان با یک جمله، از این بخش بدرقه شدند: «کارآموزی خود را خیلی جدی بگیرید. در این دوره است که می‌توانید تجربیات فراوانی در حوزه‌های مختلف به دست آورید.»

مبحث جذاب تقلب و کشف آن با کمک فناوری، دیگر بخشی بود که برای دانشجویان مطرح و با استقبال آنها مواجه شد. در این بخش، محصولات ارائه‌شده داتین در حوزه کشف تقلب معرفی شد، تفاوت تقلب و تخلف مورد بررسی قرار گرفت و روش‌های مقابله با آن در صنعت بانکداری طرح شد. این بخش در حالی با سوال‌های مکرر دانشجویان همراه بود که طرح روش‌های مقابله با تقلب و تخلف در سیستم‌های بانکی هم برای آنها جذابیت‌های خاص خود را به‌همراه داشت. دانشجویان در پایان به این نتیجه رسیدند که هر چقدر سیستم‌های کشف تقلب، پیچیده‌تر می‌شود، از سوی مهندسان این حوزه سناریوهایی در نظر گرفته می‌شود تا کاربران آگاه‌تر شده، بتوانند در کمترین زمان ممکن با این مسائل مواجه شوند و جلوی وقوع آنها را بگیرند.

بازدید دانشجویان دانشگاه شریف، تنها به همین گفت‌وگوها خلاصه نشد. آنها از واحد بانکداری الکترونیک، کیدزی و کربنکینگ داتین در واحد پردیس این شرکت بازدید کردند تا از محصولات متفاوت، اطلاعاتی را به فراخور علایق خود کسب کنند. در ادامه، دانشجویان سوالاتشان را پرسیدند و محمد قیداری، برنامه‌نویس ارشد بانکداری الکترونیک توسعه محصول، سروش گودرزی، کارشناس محصولات کودک‌محور، فائزه دیانت، برنامه‌نویس منابع بانکداری متمرکز توسعه محصول و شهاب هاشم‌آبادی، مالک محصول منابع بانکداری متمرکز توسعه محصول، به آنها پاسخ‌ دادند.

دانشجویان رشته‌های کامپیوتر دانشگاه شریف با بازدید از طبقات مختلف ساختمان داتین، این تور را به پایان رساندند و با تجربیاتی که کسب کردند، بی‌شک راهی روشن‌تر برای انتخاب شغل در این حوزه، پیش رویشان قرار می‌گیرد.

0 دیدگاه‌
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط