دومین کمپ سفر فناورانه مدرسه داتین با هدف توانمندسازی نسل آینده برگزار شد
کمپ سفر فناورانه

دومین کمپ سفر فناورانه مدرسه داتین با هدف توانمندسازی نسل آینده برگزار شد

چهارشنبه هفدهم اردیبهشت ماه، مرحله پایانی دومین کمپ سفر فناورانه مدرسه داتین برگزار شد. این رویداد بر اساس تعهد این شرکت به توسعه پایدار و توانمندسازی نسل آینده برای ورود به بازار كار، برنامه‌ریزی شده بود.

دومین کمپ سفر فناورانه مدرسه داتین از 7 تا 17 اردیبهشت ماه 1404، برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان تهرانی برگزار شد. برای حضور در این سفر، 350 نفر از سراسر کشور، اعلام آمادگی کردند. در این بین 140 نفر چالش ورودی را با موفقیت طی کردند و در شش مرحله که شامل کنجکاوی، یادگیری، هیجان، آگاهی، تجربه و شناخت می‌شد، دوره‌های آموزشی را گذراندند و در پروژه‌های عملی حضور یافتند. این افراد درباره مسیرهای شغلی فناوری اطلاعات و بازار کار، اطلاعات بیشتری به دست آوردند و در نهایت 58 نفر برگزیده شدند که با شرکت در اختتامیه این دوره، از آنها قدردانی شد. علاوه بر این، دانشجویان حاضر در اختتامیه، تجربیاتی را از دکتر مجید قاسمی، مدیرعامل بانک پاسارگاد و شهاب جوانمردی، رییس هیئت‌مدیره داتین و مدیرعامل هلدینگ فناپ شنیدند و با شرکت داتین و اقدامات آن بیش از گذشته آشنا شدند.

داتین مظهر نوآوری و فناوری، تعهد و آینده‌نگری است

دکتر مجید قاسمی، مدیرعامل بانک پاسارگاد یکی از سخنرانان این رویداد بود که با شرح خاطراتی از دوران تحصیل خود، تجربیاتش را در اختیار دانشجویان قرار داد. او خطاب به دانشجویان آنها را امیدهای کشور خواند و درباره فعالیت داتین در اکوسیستم مالی کشور گفت: «داتین مظهر نوآوری و فناوری، تعهد و آینده‌نگری است. ما در داتین توفیقات متعددی را شاهد بوده‌ایم؛ از جمله بحث ادغام چند بانک در بانک سپه که کار هر کسی نبود. خود بانک سپه با مشکلات متعددی در زمان مهاجرت مواجه بود. ما برای رفع این چالش‌ها 300 نفر از بانکداران خبره را در شعب بانک سپه گذاشتیم که برنامه داتین با شکست مواجه نشود؛ چراکه رقبایی بودند و می‌خواستند این موفقیت به سرانجام نرسد. داتین الان حلال بسیاری از مشکلات صنعت مالی کشور شده است. در حال حاضر به 12 بانک و شرکت بیمه خدمات ارائه می‌دهد و این توفیق بزرگی است.»

او داتین را شرکتی خواند که به بالاترین نقطه فناوری این حوزه دسترسی پیدا کرده‌ است. دکتر قاسمی به دانشجویان توصیه کرد که ارتباط خود را با داتین حفظ کنند و در ادامه تاکید کرد که داتین هم باید قدردان برگزیدگان رویداد سفر فناورانه باشد. مدیرعامل بانک پاسارگاد، دانشجویان را همان کسانی خطاب کرد که قله‌های فناوری و دانش را در حوزه اقتصاد دیجیتال فتح خواهند کرد. او به آنها گفت که شما در حال ورود به دنیای کشف‌نشده‌ای هستید. کنجکاوی شما در این مسیر بر موفقیتتان تاثیر دارد. بی‌شک وقتی وارد این اکوسیستم شوید، در سیستم هم‌افزایی ایجاد می‌شود.

دکتر قاسمی در ادامه تاریخچه تاسیس فناپ را برای دانشجویان گفت: «وقتی می‌خواستم بانک پاسارگاد را در سال 1384 تاسیس کنم، بحث کربنکینگ آن خیلی برایم مهم بود. اعتقاد داشتم می‌توان به توانمندی جوانان کشورمان اتکا کرد. همیشه می‌پرسیدم چرا نرم‌افزار خارجی؟ باید در داخل، نرم‌افزاری تولید کرد. تمام راز دنیا در حساب‌های کاربران است. مگر می‌شود آنها را به‌راحتی به خارجی‌ها بسپریم؟ این سوال‌ها در ذهنم بود که در نهایت روز جمعه‌ای تصمیم گرفتم به کوه بروم. دیدم چند جوان با هم دردودل می‌کنند. آنها شکایت می‌کردند که نرم‌افزاری تولید کرده بودند اما یا پولشان را نداده یا نتوانسته‌ بودند نرم‌افزار را از آنها تحویل بگیرند. دلم نیامد با آنها ارتباط برقرار نکنم. من آن موقع 54 سالم بود. نزدیکشان رفتم و گفتم با پیرمردها کار می‌کنید؟ خیلی به من احترام گذاشتند. در نهایت برای دیدار با آنها جلسه‌ای را ترتیب دادم. با دو استاد خود پیش من آمدند. در صحبت با آنها متوجه شدم که ضرر و زیان از جانب مهارت‌های کسب‌وکاری اساتید آنها بوده است. در واقع فن از این دانشجویان بوده و ‌بهره‌برداری از آنها. خیلی ناراحت شدم. در نهایت در پایان جلسه به آنها گفتم، اگر بدون اساتید می‌آیید فردا این ساعت، اینجا باشید. فردا آمدند و نتیجه شد تاسیس فناپ. فناپ، نخستین استارتاپ ایران است.»

او در ادامه به تاسیس داتین از دل راهکارهای بانکی فناپ هم اشاره کرد و به شرح خدمت‌رسانی ویپاد پرداخت: «شش میلیون نفر مشمول خدمات ویپاد شده و بانک پاسارگاد با ویپاد در حدود 20 هزار شهر و روستا حضور دارد، بدون اینکه ما در آنجا شعبه داشته باشیم. این هنر داتین است.»

او اقدامات انجام‌شده در داتین را با شرکت‌های خارجی فعال در این حوزه مقایسه کرد و گفت: «فعالیت‌هایی که در داتین انجام شده، ذره‌ای تفاوت با شرکت‌های خارجی که در این حوزه هستند، ندارد. اگر با تحریم‌ها مواجه نبودیم فناپ و داتین بازار کشورهای اطراف را هم در دست می‌گرفتند.»

اگر رویایی برای ساختن دارید، به گروه مالی پاسارگاد خوش آمدید

شهاب جوانمردی، رییس هیئت‌مدیره داتین و مدیرعامل هلدینگ فناپ نیز در این مراسم و در ابتدای صحبت‌های خود با بیان جمله‌ «به گروه فناپ و داتین نپیوندید!» موجب تعجب دانشجویان شد. او در ادامه گفت: «در روزگاری که همه می‌گویند آینده از آن علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی است و همه در تلاش هستند تا یک متخصص خوب فناوری اطلاعات جذب کنند، به نظر می‌رسد سکه رایج بازار این است تا افراد به جایی بروند که منافع بیشتری کسب کنند، با درآمد بیشتر. وقتی با خیلی‌ها درباره این موضوع صحبت می‌کنیم، می‌گویند: «مگر موضوع مهم‌تری هم هست؟» ما باید در جایی کار کنیم که ما را درک کنند، ساعت کاری آنجا انعطاف‌پذیر باشد، به ما حقوق خوبی بدهند، روی ما فشار کاری نباشد و فقط در آنجا خوش بگذرانیم. به همین خاطر می‌گویم به ما نپیوندید؛ چراکه وقتی مهم‌ترین دغدغه خیلی‌ها حداکثرسازی منافع خود و خانواده‌شان است و در مسئولیت‌نپذیرفتن رقابت است، افرادی که در مجموعه مالی پاسارگاد در 20 سال گذشته کار کرده‌اند، این‌طور به کار و زندگی نگاه نکرده‌اند.»

او مسیر فعالیت افراد در داتین و گروه مالی پاسارگاد را با نگاه به کار تاثیرگذار در کشورمان مقایسه کرد و گفت: «متاسفانه در کشورمان وقتی کسی می‌خواهد کار جدی کند برای او مانع‌تراشی می‌کنند. وقتی می‌خواهید مسیری را بروید که دیگران نمی‌روند جلوی شما را می‌گیرند. وگرنه اگر کاری به کار کسی نداشته باشید، کسی نمی‌پرسد چرا. در مجموعه مالی پاسارگاد تقریبا همین اتفاق رخ می‌دهد. در واقع آدم‌ها صاف‌ترین و سریع‌ترین راه‌ها را طی نمی‌کنند. آنها در جاده سنگلاخی حرکت می‌کنند و دنبال موانعی هستند که آنها را بردارند. می‌بینند کجا نفع جمعی است و چه راهی طولانی‌مدت‌تر است، همان راه را انتخاب می‌کنند. بر همین مبنا مدرسه داتین و دانشگاه خاتم تاسیس شده تا آموزش، توسعه یابد و یک حرکت بلندمدت ایجاد شود.»

جوانمردی در ادامه ویژگی‌های افرادی که می‌توانند در داتین و گروه مالی پاسارگاد فعالیت کنند را تشریح کرد: «اگر شما هم دنبال جایی هستید که راحت باشد، قدر شما را با پول بسنجند و به‌عنوان یک نیرو به شما نگاه کنند، حتما مجموعه مالی پاسارگاد جای درستی برای شما نیست. اما اگر رویایی دارید برای ساختن، اگر فکر می‌کنید با سایر مردم سرزمین، سوار کشتی هستید و فکر می‌کنید کسانی هستند که به قدر بضاعت خود برای این کشور کاری می‌کنند، خوش آمدید!»

دومین کمپ سفر فناورانه مدرسه داتین با هدف معرفی آینده شغلی به دانشجویان تهرانی برگزار شد. افراد حاضر در این کمپ 14 روزه، برای طراحی آینده شغلی و حرفه‌ای خود با افراد متخصص و کاربلد ارتباط گرفتند، به نگرش‌های تازه دست پیدا کردند، مهارت‌های کاربردی یاد گرفتند و برای ورود به بازار کار آماده شدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط