همراهی داتین در طرح آموزشی فناپ کمپس
تقلب و تخلف در بانکداری

برخی بانک‌ها از طریق تقلب ورشکست شده‌اند و دارایی‌های بسیاری از مشتریانشان به باد رفته است. از سوی دیگر، مجرمان با استفاده از تکنیک‌های جدید، سعی می‌کنند با تشخیص کلاه‌برداری مقابله کنند تا دارایی بانک‌ها و مشتریان را به سرقت ببرند. برای جلوگیری از تقلب، ابتدا یک موسسه مالی و بانک باید منبع اصلی تقلب را شناسایی کند. در این راستا مطالعات آماری و آگاهی از تقلب‌های ثبت‌شده در بانکداری کمک قابل توجهی به شناسایی و تشخیص تقلب خواهد کرد.

اینفوگرافی تقلب و تخلف بانک ها

بانک‌های جهانی چگونه با تقلب مقابله می‌کنند؟

مؤسسات مالی و پولی به دنبال تسریع و سرعت عمل در شناخت فعالیت‌های کلاه‌برداران و متقلبان هستند. این امر به دلیل اثر مستقیم آن روی خدمت‌رسانی به مشتریان این مؤسسات، کاهش هزینه‌های عملیاتی و باقی‌ماندن به‌عنوان یک ارائه‌دهنده خدمات مالی معتبر و قابل اطمینان است. بنابراین به‌کارگیری تکنیک‌های شناسایی تقلب به منظور جلوگیری از اقدامات متقلبانه در سیستم‌های بانکداری، به خصوص سیستم‌های بانکداری الکترونیک، اجتناب‌ناپذیر است. از جمله روش‌های شناسایی تقلب موارد زیر است:

مقابله با تخلف و تقلب

زیان حاصل از تقلب

زیان تقلب در پرداخت از سال 2011 بیش از سه برابر شده و انتظار می‌رود تا سال 2027 از 40 میلیارد دلار فراتر رود. این آمار و ارقام نشان می‌دهند که هرچند روش‌های شناسایی تقلب توسعه یافته اما توانایی متقلبان به‌صورت خلاقانه و به سمت حمله به سیستم‌های پیچیده‌تر ارتقا یافته؛ به همین دلیل لزوم استفاده از روش‌های هوش مصنوعی جهت شناسایی تقلب بیش از پیش روشن می‌‌شود.

مبلغ زیان حاصل از تقلب

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

بانکداری‌ دیجیتال با هر تعریفی را باید بخش مهم و پیشرویی از فضای مالی و تکنولوژی دانست که تعریف آن بر پایه رفتار کاربران و نیازهای آنان شکل می‌گیرد. بانکداری دیجیتال به‌وجود آمد تا نیازهای جدید کاربران را با تکنولوژی پاسخ بدهد.
اینترنت اشیا (Internet Of Thing) که به اختصار (IOT) نامیده می‌شود، به میلیاردها دستگاهی اشاره دارد که در سراسر جهان قرار دارند و اکنون به‌واسطه سنسورهایی به اینترنت متصل شده‌اند. نتایج این شبکه یکپارچه و متصل حجم عظیمی از داده است که گردآوری شده و به اشتراک گذاشته می‌شود.
مهم‌ترین تاثیری که فرایندها در مدل کسب‌وکار دارند، این است که می‌توانند فرایند خلق ارزش را در لایه‌های مختلف سازمان پیچیده یا ساده، سریع یا کند، قانونی یا غیرقانونی کنند. بنابراین چابک‌سازی فرایندها به معنای ساده‌سازی در چارچوب قوانین است.
فرایندکاوی ابزاری قدرتمند برای تحلیل، بهبود و کنترل فرایندهای کسب‌وکار است. با استفاده از فرایندکاوی، سازمان‌های مالی می‌توانند اطلاعات ارزشمندی از داده‌های خود استخراج کنند و این اطلاعات را به‌عنوان پایه‌ای برای بهبود عملکرد سازمانی استفاده کنند.