در راستای توانمندسازی مالی صورت گرفت: ارائه طرح تسهیلاتی «پیش‌درآمد» بدون کارمزد
علی زارع
علی زارع، مالک محصول راهکارهای تشخیص تقلب داتین مطرح کرد:

شفافیت، خیال کاربران را در استفاده از ابزارهای الکترونیکی راحت می‌کند

علی زارع، مالک محصول راهکارهای تشخیص تقلب داتین درباره علل تمایل نداشتن کاربران به استفاده از  اینترنت بانک‌ها گفت: مشاهده موضوع جرا‌‌ئم مالی در فضای آنلاین سبب می‌شود که بعضی‌ها از حساب‌های موبایل بانک و اینترنت بانک کمتر استفاده ‌کنند. در چنین شرایطی بایستی سامانه برخط کشف تقلب وجود داشته باشد تا با تزریق شفافیت خیال کاربران در استفاده از آن ابزارها راحت شود. با توجه به حجم بالای تراکنش‌ها، بدون سیستم‌های برخط چنین امنیتی را نمی‌شود ایجاد کرد.

تقلب دو نوع است؛ یک مورد ناشی از اشتباه افراد است. مثلا فرد از طریق صفحه اینستاگرام، یک تراکنش کارت به کارت انجام می‌دهد یا پول را تبدیل به رمزارز می‌کند و پولش از بین می‌رود؛ به گفته زارع در این وضعیت، کنترل شرایط ممکن نیست اما می‌شود فعالیت‌های آموزشی را برای کاربران افزایش داد.

نوع بعدی تقلب، تخلفات سیستماتیک است. زارع گفت که در این حوزه اتفاقات خوبی شروع شده و رو به توسعه است، به شکلی که هرجا موسسسات مالی مثل بانک‌ها پایه کار بودند توانستیم جواب خوبی بدهیم. مثلا تراکنش‌های قمار را با دقت بالای ۹۸ درصد شناسایی کردیم و جلوی انجام تراکنش را گرفتیم. همچنین حساب‌های تجاری را با الگوریتم‌های بهتری از روال اعلامی، شناسایی می‌کنیم و می‌توانیم به نیازهای اکوسیستم، پاسخ‌ دهیم.

هزینه تحقیق و توسعه شناسایی تقلب هنگفت است

مالک محصول راهکارهای تشخیص تقلب داتین با اشاره به هزینه هنگفت شناسایی تقلب گفت: چالش‌های این حوزه متنوع است؛ پشت بعضی از جریان‌های متقلب یک فرایند تحقیق، توسعه و سرمایه‌گذاری هنگفت وجود دارد. این یعنی ما هر روز با سناریوهای جدید مواجه می‌شویم و باید همیشه دنبال راهکار و سناریوی جدید باشیم. از طرفی، شناسایی سناریوهای جدید هم کار ساده‌ای نیست.

گفته می‌شود شرایط مالی، تورم و اوضاع اقتصادی، تمایل افراد را به بعضی از کارهایی که تخلف محسوب می‌شود بالا برده و از طرفی تجهیز سخت‌افزاری کار سختی شده است. درواقع مجموعه‌ها مجبور می‌شوند سرمایه‌های هنگفتی را برای این حوزه هزینه کنند.

همچنین یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی که در همه حوزه‌های وجود دارد، کمبود سرمایه انسانی است، زیرا موج مهاجرتی که اتفاق افتاده است، تامین سرمایه انسانی و مشاوره گرفتن را سخت می‌کند.

به گفته زارع حوزه تشخیص تقلب یک حوزه انحصاری است و برعکس سایر حوزه‌ها، نمی‌توان مقاله‌های به‌روز را به سادگی پیدا کرد. همچنین موسسات خیلی تمایل ندارند به یکدیگر اطلاعات بدهند. این باعث‌شده تبادل اطلاعات سخت انجام شود.

از طرفی چالش قانونی هم وجود دارد، زیرا فرایند جرم‌انگاری در کشور کند است و به همین دلیل، کمی طول می‌کشد تا این فرایند اتفاق بیفتد.

بانک‌ها نیازمند زیرساخت هوشمند هستند

مدیر محصول داتین با اشاره به اهمیت تجهیز شدن بانک‌ها به این سیستم توضیح داد: بانک‌ها با توجه به محدودیت‌هایشان، استقبال و دغدغه اعتبار دارند، پس نسبت به این موضوع آگاهانه پیش می‌روند. همچنین موضوع اعتبار موسسات بانکی و مالیاتی هم درگیر است و هیچکس دوست ندارد چنین اتفاقی برایش بیفتد. موسسات مالی- اعتباری علاقه دارند برای دفاع از شهرتشان و به خطر نیفتادن مشتریانشان، در این حوزه هزینه کنند؛ به‌عنوان مثال بانک‌های متوسط، بالای ۶ میلیون تراکنش کارتی دارند درنتیجه برای ایجاد امنیت به چنین زیرساخت‌های قابل توجه و هوشمندی نیازمند هستند.

به گفته زارع، سامانه کشف تقلب یک سامانه مستقل است، پس فرد می‌تواند آن را در مسیر سوئیچ یا کربنکینگ، بگذارد و یا در کسب‌وکارهای نزدیک نظیر حوزه بیمه‌گری یا مالیات استفاده کند.

منبع: پیوست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

 داتین و مدرسه داتین، همراهان اولین دوره مسابقه برنامه‌نویسی کداکد دانشگاه علم و صنعت در حوزه هوش مصنوعی خواهند بود. مسابقه کداکد در حوزه هوش مصنوعی و با تمرکز بر موضوع prompt engineering است که در دو بخش حل سوالات الگوریتمی و دسته‌بندی متون با GPT4 برگزار می‌شود.
بیست‌وهفتم فروردین ماه، مدیران عامل پارک فناوری پردیس، به میزبانی داتین، گرد هم آمدند و نخستین دوره از سلسله نشست‌های دورهمی خود را در سال 1403 کلید زدند.
امروزه با پدیدآمدن پلتفرم‌های ابری که ضمن تضمین قابل‌اعتمادبودن و مقیاس‌پذیری در بالاترین سطح از استانداردها، قیمت بسیار مناسبی هم برای خدمات خود ارائه می‌دهند، بازاندیشی این سوال بنیادین که آیا بانک‌ها حتما باید خودشان مدیریت زیرساخت ابری خود را به‌صورت متمرکز برعهده داشته باشند، ضروری به‌نظر می‌رسد.
گفت‌وگو با حمیدرضا آموزگار، معاون توسعه محصول داتین به مناسبت ۱۲‌ سالگی این شرکت
معاون توسعه محصول داتین می‌گوید که برنامه آنها برای سال سیزدهم این شرکت این است که فعالیت‌هایشان در حوزه B2C را توسعه دهند و علاوه بر این، روی استفاده حداکثری هوش مصنوعی در محصولات‌شان متمرکز شوند.