دانشآموختگان گروههای مهندسی کامپیوتر و مهندسی برق دانشگاه خاتم 23 آذرماه در محل این دانشگاه گرد هم آمدند تا از تجربیات کاری خود در زمان تحصیل برای دانشجویان ورودی جدید بگویند؛ تجربهای که با دوره تحصیل آنها همزمان شد و توانستند حین تحصیل، با کارآموزی در داتین و دیگر شرکتهای هلدینگ فناپ خودشان را برای ورود به دنیای حرفهای کار محک بزنند. در این رویداد، دکتر مجید قاسمی، مدیرعامل بانک پاسارگاد و مدیران داتین و خاتم حضور داشتند و نکتههایی را درخصوص بازار کار فناوری اطلاعات کشور با دانشجویان دانشگاه خاتم درمیان گذاشتند.
هیچکسی در کشور توانایی مهاجرت و ادغام پنج بانک در سپه را نداشت
دکتر مجید قاسمی، مدیرعامل بانک پاسارگاد در ابتدای صحبتهای خود گفت: «داتین ادغام پنج بانک در بانک سپه را انجام داد. هیچکسی در کشور، توانایی این کار را نداشت و بانک سپه از کربنکینگ شرکت دیگری استفاده میکرد. بانک سپه 85 مساله حلنشده داشت. به این نتیجه رسید که باید مسابقهای بگذارد و از آن، سیستم دربیاید. در این مسابقه، داتین برنده شد. روزی که این نرمافزار و این مهاجرت انجام میشد، داتین این کار را آنچنان انجام داد که اصلا آب در دل کسی تکان نخورد. آنهایی که کار کردهاند، میدانند مهاجرت از یک نرمافزار به نرمافزار دیگر که آنلاین و درلحظه به میلیونها نفر سرویس میدهد، کار ریسکی و نگرانکنندهای است. با این حال، زمان مهاجرت بانک سپه کسی اصلا متوجه نشد که کربنک این بانک به سیستم دیگری مهاجرت داده شده است. فقط همه احساس میکردند که شرایط کار با آن خیلی بهتر شده است. این کارها را همین داتین و بچههایی مثل شما انجام دادهاند.»
او در ادامه خاطره تاسیس فناپ و واحد راهکارهای بانکی فناپ را مطرح کرد و گفت: «زمان تاسیس بانک، بسیار نگران کربنکینگ بودم و این مساله تمام ذهن من را مشغول کرده بود. یک روز جمعه با همین فکر از کوه پایین میآمدم. دیدم چند جوان با هم دردودل میکنند. کنجکاو شدم و دیدم درمورد کامپیوتر و نرمافزار صحبت میکنند. دیدم به هر کسی میرسند، سلام میکنند و خدا قوت میگویند. وقتی پشت سرشان پایین آمدم، متوجه شدم درباره آلام خودشان در کشور صحبت میکنند. یکی گفت که یادتان است برای یک شرکت نرمافزار ساختیم، پول ما را ندادند؟ از این گفتند که برای شرکتهای دیگری، نرمافزار درست کردهاند. گفتند با اینکه این همه ادعایشان میشود اما بلد نبود نرمافزار را تحویل بگیرند. یکی میگفت که میخواهد به خارج از ایران برود. آنها برای خود آیندهای در خارج از کشور ترسیم کرده بودند. وقتی به پایین کوه رسیدیم، قبل از جداشدن به آنها گفتم با پیرمردها هم نشست و برخاست میکنید؟ احترام کردند و به من گفتند در خدمتیم.»
مدیرعامل بانک پاسارگاد اضافه کرد: «به آنها گفتم که من میخواهم یک بانک درست کنم. میخواهم نرمافزارش ملی باشد و می خواهم به شما اعتماد کنم. اهلش هستید؟ گفتند بله. گفتم فردا همین ساعت در این آدرس باشید.
فردا که آمدند، به آنها گفتم شما مهارت فنی دارید ولی مهارت کسبوکاری نه. مهارت فنی از شما. من برای شما هیاتمدیره میگذارم. شرکت فناپ را تاسیس کردیم و همین بچهها را سهامدار کردیم. گفتم مدیریت را هم بهتدریج خودتان برعهده خواهید گرفت. ظرف شش سال این بچهها توانستند ما را از تمام وابستگیهایی که به داخل و خارج داشتیم، نجات دهند. در دو سال، اولین نسخه را نوشتند. دو سال پایلوت کردیم. دو سال هم مهاجرت طول کشید. هیچکسی نفهمید در بانک پاسارگاد چه اتفاقی افتاد. درحالی که بانک دیگری در سال 1385 میخواست از نرمافزاری مهاجرت کند و بخش اعتباراتش را به نرمافزار دیگری ببرد. بانک، سه هفته کلا خوابید و تمام اشتغال خود را از دست داد. من اینها را تعریف میکنم تا روی خودتان حساب کنید. در هر رشتهای که هستید روی خودتان حساب کنید. فکر کنید، انسان اندیشه است.»
با طرح بورسیه تحصیلی تجربه صنعت را به افراد تزریق میکنیم
در ادامه رویداد، آروین کهبازی، راهبر فنی واحد بانکداری الکترونیک داتین که دانشآموخته سال 1393 رشته مهندسی نرمافزار در دانشگاه خاتم است، تجربه اش را از تحصیل در دانشگاه خاتم و کار در داتین با ورودیهای جدید این دانشگاه درمیان گذاشت. او در ابتدای صحبتهای خود از اینکه در داتین مشغول به کار است، ابراز خرسندی کرد و گفت: «در این هفت سال توانستم با آموختههایی که از دانشگاه داشتم، مراحل پیشرفت را طی کنم. اینکه خیلی از افرادی که بهتازگی جذب بازار کار میشوند و ما با آنها مصاحبه میکنیم، تخصص آکادمیک دارند ولی تجربه صنعت را نه. این موضوع باعث شده تا من از طرح بورسیه تحصیلی دانشگاه خاتم با داتین و دیگر شرکتهای هلدینگ فناپ استقبال کنم. برنامه خوبی است تا بتوانیم دانشآموختگانی داشته باشیم که آماده کارکردن هستند. خیلی خوشحالم که ارتباط دانشگاه و صنعت برای ما به وجود آمده است.»
او به ادامه فرصتهایی که بهواسطه تحصیل در این دانشگاه برایش ایجاد شده اشاره کرد و گفت: «بعد از اینکه جواب نتایج کنکور آمد من در دانشگاه خاتم و دانشگاه آزاد، واحد علوم و تحقیقات قبول شدم. تنها دلیلی که این دانشگاه را انتخاب کردم، این بود که متوجه شدم از اساتید دانشگاه شریف، اینجا حضور دارند. این برای من بسیار جذاب بود. همچنین علاوهبر حضور در داتین، باید به فرصتهایی که برای من ایجاد شد، اشاره کنم.»
در پایان این رویداد، دانشجویان سوالات خود را مطرح و دانشآموختگان به فراخور تجربیات خود به آنها پاسخ دادند.