چهارمین مسابقه برنامه‌نویسی کدناک دانشگاه شریف با حمایت داتین برگزار می‌شود

روابط عمومی داتین

روابط عمومی داتین

نخستین شماره فصلنامه «فناوری‌های مالی» با پرونده‌ای درباره «کشف تقلب و تخلف در صنعت بانکداری» منتشر شد.

این فصلنامه با هدف بررسی موضوعات تخصصی فین‌تک از تابستان 1401 به عنوان نشریه داخلی شرکت داتین منتشر می‌شود و در هر شماره خود، یک موضوع تخصصی صنعت فناوری‌های مالی را هدف قرار داده و تلاش می‌کند تا مقالات، یادداشت‌ها و گفت‌وگوهای تخصصی را پیرامون این موضوع منتشر کند.

نخستین یادداشت تخصصی فصلنامه «فناوری‌های مالی» را رضا قربانی، رئیس کمیسیون فین‌تک سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران نوشته و به موضوع اهمیت سیستم‌های کشف تقلب پرداخته است.

روش‌های تشخیص تقلب و تخلف، تقلب و تخلف در صنعت بانکداری ایران، انواع تقلب و تخلف در حوزه بانکداری، راهکارهای اصلی مقابله با تقلب در حوزه بانکی و بیمه‌ای و چهار روش تقلب رایج در دنیا در سال 2020 دیگر مقاله‌های تخصصی این مجله است.

بخش دیگری از فصلنامه فناوری‌های مالی به مصاحبه با کارشناسان این حوزه مربوط است. فاطمه سلطانی، مدیر پروژه سامانه کشف تقلب داتین، ویژگی‌های سامانه کشف تقلب و تخلف آنلاین داتین را از وجوه مختلف بررسی و تجربیات مختلف این شرکت درباره پیاده‌سازی آن را مطرح کرده است. دیگر متخصص این حوزه که در این مجله به گفت‌وگو با او پرداخته شده، علیرضا بادامچی، مدیر پروژه کشف تخلف وتقلب در شاپرک است. او اعتقاد دارد در شرایطی که روزانه حدود یک‌ونیم میلیون تراکنش مشکوک داریم، داشتن سیستم کشف تقلب و تخلف در بانک به افزایش وجهه اجتماعی آن کمک می‌کند.

سید علی طباطبایی، مدیرمحصول راهکارهای مدیریت داده داتین نیز در یادداشتی کوتاه روش‌های کشف تقلب را بیان کرده و به بیان تاثیرات سامانه کشف تقلب داتین بر صنعت بانکداری پرداخته است.

همچنین در این شماره، آخرین گزارش اتحادیه تجاری نظام بانکی انگلیس از انواع کلاه‌برداری‌های بانکی در سال 2020، توسط آرمین منتظری روزنامه‌نگار حوزه بین‌الملل ترجمه شده است.

مژگان رضایی سردبیر و فاطمه قوتی دبیر تحریریه فصلنامه «فناوری‌های مالی» هستند و شماره بعدی این فصلنامه با موضوع «تسهیلات خرد و ایجاد توان مالی» منتشر خواهد شد. جهت دریافت مجله کلیک کنید.

مطالب مرتبط

 
تقلب و تخلف (Fraud) قدمتی طولانی دارد و می‌تواند هر کسب‌وکاری را تحت تاثیر قرار دهد؛ در عین حال که با گذشت زمان، تقلب‌ها هم ابعاد جدیدتری به خود گرفته و با مدرن‌‌شدن انواع تخلف، این فعالیت از نظر مالی هم گسترده‌تر شده است.
 
سوئیچ بانکی به‌عنوان یک نرم‌افزار، وظیفه تبادل اطلاعات را انجام می‌دهد. درواقع سوئیچ مانند یک واسطه بین نرم‌افزار، سخت‌افزار و پایگاه داده عمل می‌کند و پیام‌های مربوط بین تراکنش‌ها را بین دستگاه پذیرنده یعنی خودپرداز و مقصد تراکنش‌ها جابه‌جا می‌کند.
 
عوامل بسیاری بر GDP کشورها تاثیرگذار هستند. پیشرفت‌­های فناوری یکی از این عوامل هستند که می‌­توانند با افزایش بهره‌­وری و کارایی، باعث افزایش GDP شوند و در این میان، فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) به یکی از عوامل اصلی رشد اقتصادهای مدرن مبدل شده و رشد سریع صنعت ICT اقتصاد جهانی را متحول کرده است.