آینده صنعت و هوش مصنوعی در رویداد اربیتا و با همراهی داتین بررسی شد
EN
EN
نوروزیان

چهره‌‌ مصمم ما برای گسترش فراگیری مالی

رفتارهای ما نتیجه شیوه‌ای هستند که جهان و رخدادها در نظرمان نمود پیدا می‌کنند و معنایی که ما به آنها می‌دهیم. زمستان ۱۴ سال پیش بود که من به «واحد راهکارهای بانکی» فناپ پیوستم؛ واحدی که دو سال بعدتر با نام «شرکت داتین» متولد شد. داتینِ سال‌های اولیه، ویژگی‌هایی داشت که از بنیان‌گذاران و اولین تیم‌های تشکیل‌دهنده آن نشأت گرفته بود و چهره ویژه‌ای به آن می‌بخشید: جوانی «تلاشگر و پویا»، متعهد به کار شبانه‌روزی، اخلاق کاری حرفه‌ای، خلق نتیجه و یادگیری از اشتباهات. گروهی از افراد که عزم جدی برای تولید راهکار جامع بانکی بومی و راه‌اندازی آن در بانک پاسارگاد داشتند و درنهایت هم موفق شدند با اتکا به استعداد و تلاش افراد تیم و البته حمایت بزرگترها، به این هدف دست پیدا کنند و با کسب اعتماد بانک پاسارگاد قدم در مسیر استقلال کسب‌وکاری در قالب شرکت جدید بگذارند.

با تاسیس شرکت مستقل، روح و انرژی تازه‌ای در همه افراد جریان پیدا کرد؛ توسعه محصولات بانکی جدید بر اساس نیاز صنعت بانکی آغاز شد؛ کسب‌وکار شرکت توسعه پیدا کرد؛ سامانه بانکداری متمرکز در بانک‌های توسعه تعاون، گردشگری، قرض‌الحسنه رسالت و رفاه کارگران (سامانه مصارف) مستقر و واحد راهکارهای بیمه‌گری فناپ نیز با شرکت داتین ادغام شد. در این دوره، سازمان در آستانه رشد و تغییرات ساختاری زیادی بود اما شتابی برای آن نداشت و درعوض، مراقب ایجاد بنیان‌های اساسی سازمانی مثل چشم‌انداز و ماموریت، پایه‌های حاکمیت شرکتی و هویت برند خود نزد مشتریان بود و اینکه چه میزان از ارزش‌های سازمانی «حرفه‌ای‌گری، اخلاق‌مداری و مشتری‌مداری» در شرکت جاری می‌شوند. چهره سازمانی این دوره از داتین بیشتر به فردی «کمال‌گرا و محتاط» شبیه بود که نیت رشد و توسعه کسب‌وکار خود داشت و درعین حال، اهمیت زیادی برای ایجاد هدف مشترک جمعی و ارتباطات افراد قائل بود؛ افرادی که در برهه‌های حساس بعدی نشان دادند از هیچ تلاش و همکاری‌ای برای موفقیت جمعی فروگذار نمی‌کنند.

سال‌های ۹۷ و ۹۸ برای داتین نقطه عطفی بود که طی آن، مهاجرت مدیرعامل سابق با آغاز پروژه عظیم استقرار راهکار جامعی بانکی داتین در بانک سپه همزمان شد. با انتصاب مدیرعامل جدید، تغییر ترکیب اعضای هیئت‌مدیره و تغییرات ساختاری، سازمان آرایشی جدید با چهره‌ای «مصمم و هدفمند» یافت که در بحبوحه پاندمی کرونا و به اتکای تلاش تک‌تک همکاران، توانست ظرف ۱۴ ماه راهکار جامع بانکی خود را در بانک سپه مستقر کند و نگاه صنعت بانکی کشور را به توانمندی سرمایه‌های انسانی جوان این حوزه تغییر دهد.

همچنین، درنتیجه‌ ایجاد زیرساخت‌های دورکاری و پیوستن سرمایه‌های انسانی از سراسر کشور، داتین هزارنفری شد و با ادغام تیم‌های تولید تعدادی از محصولات سرزمین هوشمند پاد، به یک شرکت ۱۷۰۰ نفری متشکل از واحدهای کسب‌وکاری متفاوتی تبدیل شد که هر یک بر حوزه مشخصی از خدمات مالی تمرکز داشته و مسیر سرمایه‌گذاری در شرکت‌های نوپا و مستعد صنعت مالی را آغاز کرده است.

حالا می‌خواهیم به افق‌های جدیدی فکر کنیم تا فراتر از ارائه راهکارهای جامع بانکی و بیمه‌گری، نقش‌آفرینی بیشتری در توسعه اقتصادی کشورمان داشته باشیم. «فراگیری مالی» آن ‌چیزی‌ است که به آن فکر می‌کنیم تا همه افراد جامعه بتوانند به خدمات مالی هوشمند دسترسی آسان پیدا کنند و جمع بزرگی از هموطنانمان با استفاده از خدمات مالی فناورانه، به مسیر رشد و توسعه کسب‌وکار و زندگی شخصی‌شان بپردازند.

این آرمان یک دگردیسی همه‌جانبه و چندلایه در اکوسیستم مالی و اقتصادی است که لازمه نزدیک‌شدن به آن، تلاشی همه‌جانبه و طولانی از سوی نقش‌آفرینان متعدد صنعت مالی است؛ تلاشی که در بستر و زمینه‌ای بسیار دشوار و پرچالش، با سرمایه انسانی روبه‌کاهش و با افق‌هایی مبهم و بعضاً ناامید‌کننده به آن ادامه می‌دهیم؛ تلاشی که به‌رغم همه چالش‌ها و رنج‌ها، در جست‌وجوی کشف و خلق معنای کار خود می‌کنیم تا ردپایی از کارکردن و زندگی خود بر جا بگذاریم.

منبع: پیوست 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

هفتم آذرماه، داتین و مدرسه داتین در همراهی با شتابدهنده تریگ‌آپ، رویدادی را تحت عنوان «اربیتا» برگزار کردند تا در آن و با حضور دانشجویان علاقه‌مند و متخصصان این حوزه، پیوند صنعت در افق هوش مصنوعی نقد و بررسی شود. 
داتین در همکاری با دانشگاه فردوسی مشهد، «آزمایشگاه فناوری‌های مالی» را در دانشکده ریاضی این دانشگاه راه‌اندازی کرد تا دانشجویان و پژوهشگران بتوانند با بهره‌گیری از امکانات فراهم‌شده، به پژوهش و ارائه راه‌حل‌های کاربردی درباره موضوعات صنعت مالی و بانکی بپردازند. 
وضعیت اکنون و آینده هوش مصنوعی در نسبت با فناوری‌های مالی نوظهور در ایران موضوعی بود که در میزگرد رسانه پیوست مورد بررسی قرار گرفت. علی زارع، مالک محصول راهکارهای تشخیص تقلب داتین یکی از افرادی بود که در این پنل، چالش‌های پیش روی صنعت‌سازی هوش مصنوعی و قرارگیری آن در صنعت بانکی و پرداخت کشور را مورد بحث و بررسی قرار داد.
روز شانزدهم آبان‌ماه دانشجویان دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، ورودی سال 1403 در جشنی به نام «مِیز» گرد هم آمدند تا در قالب چندین اجرا و سخنرانی با مسیر پیش رویشان در این دو رشته تحصیلی آشنا شوند. امیر امامی، سرپرست راهکارهای جامع سازمانی ابری داتین یکی از سخنرانان این رویداد بود.